Heeft u vragen info@soyin.be

>>Wat is GyneFix

EN NL FR

Wat is GyneFix

Wat is GyneFixHet GyneFix intra-uteriene anticonceptie-systeem bevat in tegenstelling tot conventionele spiraaltjes geen frame . Het bestaat uit een niet resorbeerbare monofilament chirurgische draad met een variërend aantal holle koperen hulzen op. De bovenste en onderste huls zijn vastgekrimpt op de chirurgische draad om ze op hun plaats te houden. De totale afgifte-oppervlakte van het koper is 200 mm 2 voor Gynefix 200 ( hysterometrie < 8cm ) en 330 mm 2 voor Gynefix 330 ( hysterometrie > 8cm ) .

GyneFix 200

GyneFix Demo

GyneFix® 200

GyneFix 200 demo

De chirurgische draad eindigt aan de bovenkant in een knoop. Deze knoop wordt in het myometrium van de uterine fundus ingeplant, met behulp van een speciaal ontwikkeld insertie instrument. Daardoor wordt GyneFix permanent verankerd in de uterus. Net onder de verankeringsknoop bevat GyneFix een klein roestvrij stalen element, 2 mm lang en 0,5 mm breed. Dit element (AISI 316L/1.4404) is bio-tolerant en wordt gebruikt in diverse medische implantaten .

Uterus vormen

Uterus types

Conventionele spiraaltjes maken gebruik van een T-frame voor de verankering in de uterus. Dit T-frame is vanwege de grote horizontale spanwijdte minder geschikt voor gebruik bij een groot aantal vrouwen en kan bovendien aanleiding geven tot aanzienlijke ongemakken, pijn en secundaire perforaties. Deze symptomen worden nog versterkt tijdens de menstruatie als gevolg van de beweging die de baarmoeder ondergaat. GyneFix is ontworpen zonder frame en is daardoor geschikt voor verschillende types uterus. Het flexibele ontwerp zorgt voor een verhoogd gebruikerscomfort en verminderd de bijwerkingen gerelateerd aan het gebruik van een T-frame.

In tegenstelling tot spiraaltjes die een koperdraad gewikkeld rond een kunststof frame hebben, maakt GyneFix gebruik van kleine holle kopercilinders. Dit maakt koper afgifte uit zowel de inwendige als de uitwendige oppervlakken van de cilinders mogelijk. Daardoor kunnen kleinere implantaten een vergelijkbare werkzaamheid verschaffen. Het gebruik van meerdere kleine beweegbare cilinders geeft GyneFix de mogelijkheid te verschuiven en buigen binnen de baarmoeder, net als een kralenketting. Door deze flexibiliteit kan GyneFix zich eenvoudig aanpassen aan de baarmoeder. Talrijke studies met GyneFix tonen aan dat er geen schadelijke effecten op de baarmoeder zijn en na verwijdering van GyneFix keert de vruchtbaarheid snel terug.